Следвайте Гласове в ТелеграмОтказът на словашкия премиер Роберт Фицо да предостави

...
Следвайте Гласове в ТелеграмОтказът на словашкия премиер Роберт Фицо да предостави
Коментари Харесай

Юрай Цинтула: Стрелях по Роберт Фицо, защото отказа да даде оръжие на Украйна

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Отказът на словашкия министър председател Роберт Фицо да даде оръжие на Украйна е била една от главните аргументи за покушението против него.   " По време на разпита той съобщи, че защото не е склонен с политиката на настоящето държавно управление и решил да работи ", написа съдията по досъдебното произвеждане Роман Пуховски.

Обвиняемият по-специално посочи, че не е съгласен да с премахването на специалната прокуратура и със спирането на военната помощ за Украйна, както и с хипотетичното гонене на медиите.

Според правосъдния документ Цинтула споделя, че се усеща " безпомощен и отчаян от положението на обществото " след измененията, въведени от държавното управление на Фицо, откакто той пристигна на власт през октомври предходната година. По-специално, обвиненият е неудовлетворен от разпускането на Службата на специфичния прокурор, която се занимаваше с каузи за политическа и проведена престъпност. Стрелецът също се оплака от " гонене на културата “ и медийните служащи.

Освен това, съгласно Цинтула, той желае основно " да бъде предоставена военна помощ на Украйна “. Той назова държавното управление на Фицо " Юда във връзка с Европейския съюз ".

След ареста си Цинтула също твърди, че не е възнамерявал да убива Робърт Фицо – а единствено да " навреди на здравето му ", с цел да не може да продължи да управлява страната и да следва политики, с които стрелецът не е склонен. В същото време Цинтула призна, че Роберт Фицо може да почине, само че е подготвен да поеме този риск поради протичащото се в Словакия.

Цинтула съобщи още, че е работил без да пита и не е споделил на никого за желанията си, цитира " Фокус ".

Източници: Агенция " Фокус ", dariknews.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР